EPF Karpalni kanal Karpalni kanal vam lahko povzroči velike težave

Karpalni kanal vam lahko povzroči velike težave

Sama sem študentka in saj veste, da se pri študiju ogromno dela na računalniku in hitro lahko pride do zdravstvenih težav, kot je hrbtenica ali karpalni kanal. To sta najpogostejše poškodbe, ki nam pretijo, če preveč ur sedimo nepravilno v nepravilni drži in višini za računalnikom.

Sama sem se tega zavedala in sem tako imela dober pisarniški stol, vendar očitno ne dovolj dober za karpalni kanal, ki me je nekaj dni pred napisano seminarsko nalogo izdal. Kako sem tisti dan bila jezna, ker nisem mogla nadaljevati dela, roka mi je postala mravljinčasta in zapestje me je bolelo. Nisem imela druge izbire, kot da pokličem zdravnika in se naročim za pregled. No, pa sem doživela še to. Ko sem sestri preko telefona zaupala, da je problem karpalni kanal, mi je rekla, da bi bilo dobro kakšen dan dva počakati in roko razgibavati in potem obiskati zdravnika. Kako, sem si mislila, če pa moram delati na računalnik seminarsko nalogo, da bo končana. 

Ker si tega resnično nisem mogla privoščiti, sem sama šla do lekarne, si kupila opornico in šla domov naprej delat. Tak osem delala z opornico in v bolečinah in mravljincih, ni mi bilo luštno, komaj sem zmogla, vendar me je motiviralo to, da moram in da bom čez nekaj dni končala in potem bo lahko moja roka počivala in lahko bom obiskala zdravnika. 

Te dni sem trpela v bolečinah, ker karpalni kanal ni popustil. Jemala sem protibolečinske tablete in zdržala. Po končani predstavljeni seminarski nalogi pa sem končno šla do zdravnika. Bolečina je bila huda in zdravnik mi Je predpisal fizioterapijo. Kar nekaj časa je bilo potrebno, da je moje zapestje bilo spet brez bolečin, ta karpalni kanal resnično ni nedolžen in če sem še tako hotela z roko počivat, sem vaje morala delati tudi doma, da se je zapestje in karpalni kanal prej pozdravil.