EPF Robotska kosilnica V parku je kosila robotska kosilnica skrbela za košnjo trave

V parku je kosila robotska kosilnica skrbela za košnjo trave

V mojem mestu smo imeli prelep park, ki so ga krasile rože različnih barv in oblik. Med rožami je bilo veliko površine s travo, ki jo je bilo potrebno ves čas kositi. Zato se je lastnik parka odločil, da za poskrbi robotska kosilnica za košnjo trave v parku. Najprej je bilo potrebno narediti program, kjer bo robotska kosilnica opravljala košnjo. Kajti nekateri deli parka so bili specifični in jih je še vedno bilo potrebno ročno obdelovati.

Program je bil začrtan med potmi, ki so vodile do fontane in do območja za tenis igrišče. Ko sem se sprehajala po parku, sem ugotovila, da je res lepo urejen in pokošen. Tudi zelo mirno je bilo, odkar zaposleni niso več kosili trave na klasičen način. Tako je robotska kosilnica tiho delovala in enakomerno pokosila travo po celotnem območju parka. Med drevesi, ki so krasile park je s senzorji zaznala in se jim je izognila. Nekatere cvetlične grede so bile postavljene tudi v hrib. Tudi tukaj je robotska kosilnica uspela lepo pokositi travo. Ko se je izpraznila, je se je sama odpeljala do polnilne postaje, ki se je nahaja ob robu parka ob tenis igrišču. Okoli tenis igrišča je bila ravno tako speljana travnata pot, ki jo je kosila druga robotska kosilnica, ki je bila kupljena samo v ta namen. Igrišče je bilo namreč zelo veliko z veliko površin z zelenico. Tako sta dve robotski kosilnici opravljali svoje delo, vsaka na svojem področju. Nikogar s svojo košnjo nista motili, niti sprehajalcev v parku, niti igralcev na tenisu.

V parku je kosila robotska kosilnica skrbela za košnjo trave

Zaposleni pa so se med tem časom, ki jih je ostal zaradi košnje trave, posvetili urejanju vrtnih gred in obrezavanju grmičevja. Park je tako pridobival na lepoti in razkošju z rožami, ter lepo in enakomerno pokošeno travo. Tenis igrišče pa je bilo prav tako urejeno v okolici, ki jo je krasila zelenica.