EPF Vrtna hiška Vrt in vrtna hiška

Vrt in vrtna hiška

Slovenci smo znani po tem, da če imamo saj en majhen košček zemlje, da se bomo potrudili in naredili vrt. Tako imamo domačo zelenjavo. Tudi sama sem bila med tistimi mladimi dekleti, ki sem si enkrat v prihodnosti, ko bom imela sama družino želela svoj vrt. Kot otrok sem večkrat v vrtu pomagala svoji babici in dedku. Danes sem jim še kako hvaležna, da sta mi vedno naložila svežo zelenjavo, ko sem se vračala v najeto stanovanje. Lahko bi rekla, da danes to še bolj cenim, kot pa sem takrat, ker sem bila še mlada. 

Ko sem si sama ustvarila družino, dom in vrt, sem si želela, da bi ob vrtu stala vrtna hiška. Pa ne čisto navadna hiška za orodje. Želela sem si, da bi ta hiška bila v samem cvetju. Mož je bil lesar in tako je usresničil mojo željo in naredil pravo vrtno hiško v katero sem lahko zložila vso orodje. Potem pa je sledil moj načrt, katere rože bom posadila okoli hiške. Ker obožujem vrtnice, sem se odločila, da bodo okoli moje hiške same vrtnice v različnih barvah. Leta so tekla in moja vrtna hiška je bila vsako leto lepša. Čez nekaj let so vrtnice tako zrasle, da lahko rečem, da je pogled na hiško bil res lep. Kako lepo je bilo videti vse te vrnice. Pred hiško sem si naredila mizo in klop. Tako sem pogosto sedela pred hiško in opazovala vrtnice. 

Sem človek narave. Meni narava pomeni ogromno in tako vedno, ko pridem iz službe grem v naravo. Lahko je to vrt, sadovnjak, vinograd ali pa samo en kratek sprehod. 

Vrt in vrtna hiška

Če bi pri mojem vrtu bila samo vrtna hiška, sigurno vse skupaj ne bi tako lepo izgledalo. Rože so tiste, ki hiško še polepšajo in naredijo posebno. Tega se še kako zavedam in ponosna sem na to.