EPF Zaprtost Vas obremenjuje zaprtost

Vas obremenjuje zaprtost

Kolikokrat ste že poskusili urediti vašo prebavo, da bi rešili zaprtost in vam to ni uspelo in ste spet popustili in se sprijaznili, da je zaprtost del vašega življenja s tem pa ste sprejeli, da se počutite slabše.

Ker ste mislili, da zaprtost ni nič tako slabega in da ne more vplivati na vaše življenje, da bi to bila bolezen, ste se s tem sprijaznili. To pa seveda še zdaleč ni tako. Kronična zaprtost prinese še kako slabe stvari. 

Tako dolgotrajna zaprtost lahko prinese:

  • Hemeroide,
  • razpoke na zadnjiku,
  • žepke v debelem črevesju,
  • razširjen zadnjik.

Veliko ljudi razmišlja podobno, da pa zaprtost pri njih že ne bo prinesla teh stvari. Pa se še kako motijo, v Sloveniji je zaprtost kar pogosti pojav, ki pripelje do tako imenovane zlate žile. In prav to se lahko zgodi tudi vam, če imate že kronično zaprtost.

Ko govorimo o zaprtosti je to lahko širok spekter, saj nas lahko daje le občasna zaprtost ali pa kronična zaprtost. Če nas daje le občasna, lahko z dodatki in prehrano poskrbimo, da to težavo rešimo. Problem pa je kronična zaprtost, ta pa je nevarna za naše zdravje in se je potrebno posvetovati z zdravnikom, ki vam bo jasno povedal, kaj za vas zaprtost pomeni.

Tako vam bo zdravnik, če bo po vaših besedah ugotovil, da gre za kronično zaprtost, predpisal nadaljno zdravljenje in po izvidih videl, če vam je kronična zaprtost že prinesla določene bolezni, kot so hemeroidi, razpoke, žepki.

Če vas obremenjuje zaprtost in mislite, da ne gre le za občasno, potem rešite problem čim prej, predenj bo prepozno in se bodo začele druge težave. Nekako, ko smo mlajši je teh problemov okoli zaprtosti manj, ko pa pridemo tam v 40 leta, pa se ti problemi začnejo bolj kazati. In če ne pazimo na svojo prebavo, kar hitro občutimo kaj pomeni zaprtost, pa tudi če se v mladosti nismo z tem problemom nikoli spoprijeli.